Előfizetői tartalom

Búcsú a leglikvidebb áramcégtől - ki foglalkozik a számokkal?

Portfolio
Nem sikerült meseszépre a búcsú... Zsugorodó bruttó fedezet mellett 5-6%-kal csökkenő EBITDA és nettó nyereség jellemezte a Démász Csoport gazdálkodását a harmadik negyedévben. A befektetők azonban aligha foglalkoznak majd a gyorsjelentéssel, a piac tudatában van annak, hogy egy nagymúltú és várhatóan szép jövő előtt álló, minden bizonnyal előbb-utób teljes egészében francia érdekeltségbe kerülő áramszolgáltató társaság hagyja el a tőzsde parkettjét.

Az árbevétel növekedésében a 2006. január és augusztus 1-jei tarifaemelések, valamint a szabadpiacon tevékenykedő leánycég, a D-Energia Kft. egyre növekvő értékesítési volumenei játszották a főszerepet. A fedezetek csökkenésének hátterében két tényező állt: a kedvezőtlen tarifaszabályozás miatt csökkenő fajlagos árrést biztosító szabályozott tarifák, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés