Előfizetői tartalom

A MOL szárnyalás háttere: 40%-kal a várt felett a PKN profitja

Portfolio
Hatalmas pozitív meglepetést okozott a piac számára a PKN mai gyorsjelentése, hiszen a cég mind üzemi, mind nettó profit szinten jelentősen a konszenzus feletti eredmény számokat publikált. A lengyel olajcég árfolyama 4%-ot izmosodott a gyorsjelentés hatására, s hasonló mértékű növekedést mutatnak a hétfőn jelentő MOL részvények is.

Az elemzők 26%-os nettó profit visszaesést vártak a harmadik negyedévben, a tény adat azonban 9%-kal haladta meg a bázis időszakit, így az elemzői konszenzust több mint 40%-kal haladta meg. Üzemi szinten 14%-os nyereség bővülés volt tapasztalható, a pozitív meglepetés 43%-os volt.A várt feletti eredmény elsősorban a kiskereskedelmi tevékenységnek volt betudható, melynek profit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés