Előfizetői tartalom

Vegyi robbanás - mégis elmaradt a rekord profit az olajszektorban

Vegyipar és downstream. Ezen két szegmens kedvező teljesítményének következtében okoztak pozitív meglepetést a világ legnagyobb olajtársaságai, melyek közül utolsóként tegnap tette közzé negyedéves számait a Total. Az iparági környezet azonban a negyedik negyedév első felében romlást mutatott, mind a finomítói marginok, mind az olajárak jelentős mértékben visszaestek, az árfolyamok azonban az általános piaci optimizmus közepette mégis újabb csúcsokat döntenek. Mivel az iparág óriásainak eredménye indikációt adhat a MOL gyorsjelentésére vonatkozóan, érdemesnek tartjuk részletesen áttekinteni a supermajor olajcégek (BP, Chevron, Conoco, Exxon, Shell, Total) harmadik negyedéves gyorsjelentéseit.

További profit bővülés. Bár a vizsgált társaságok üzemi és nettó eredménye ismét dinamikus ütemben növekedett a bázis időszakihoz képest, a második negyedéves rekord értékeket nem sikerült megismételni - elsősorban az iparági környezet harmadik negyedév végi romlása miatt.A downstream (finomítás-kereskedelem), illetve főként a vegyipari divíziók pozitív, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés