Előfizetői tartalom

TVK: Jön a ciklus?

Portfolio
Ma publikálta 3. negyedéves gyorsjelentését a TVK. A tiszaújvárosi vegyipari társaság működési folyamatait segítette a kedvezőbbé váló petrolkémiai környezet, ugyanakkor a tervezett nagyjavítás nem engedte kibontakozni a céget. A két hatás eredőként kialakult 6.6 milliárd forintos EBITDA eredmény nagy vonalakban megfelel az előző három negyedéves értéknek, ugyanakkor jelentősen meghaladja a 3Q05 értéket. A nagyleállás miatt egyelőre nem nagyon látszik, hogy mennyire pozitívan érinti a kedvező iparági környezet a társaság teljesítményét. Amennyiben a 3. negyedévben tapasztalt folyamatok a vegyipari ciklus élénkülését jelzik (ne felejtsük el, hogy fél éve még mindenki temette a marginokat), akkor a társaság a jövőben sokkal jobb eredményességet produkálhat.

Eredményesség A társaság 69.5 milliárd 3. negyedéves árbevétele ugyan 14%-kal meghaladja a bázisidőszaki értéket, a nagyleállás miatt qoq 11%-os csökkenés figyelhető meg. A TVK üzemi eredménye az EBITDA-hoz hasonló trendet mutat, a 3.5 milliárd forintos érték nagy vonalakban nem tér el a megelőző 3 negyedévitől, ugyanakkor a bázisidőszakhoz képest jelentős a növekedés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés