Előfizetői tartalom

Ismét módosulnak a vállalatfelvásárlási szabályok

Portfolio
Ismét változik a tőkepiaci törvény - a szabályozók ezúttal a felvásárlási szabályoknak esik neki. A Napi Gazdaság szerint a kötelezően megteendő nyilvános ajánlat keretében amennyiben a befolyásszerző 25 vagy 33%-os tulajdoni részt akar szerezni, akkor minimálisan az egy részvényre jutó saját tőkén kell ezt megtenni. Mint ismeretes eddig ez csak a kiszorításnál volt feltétel.

A jogalkotó ugyanakkor változtatni kívánja a kiszorítási szabályokat, ennek értelmében a 90% feletti tulajdonos a befolyásszerzés időpontjától függetlenül akár mikor kiszoríthatnak. Ezzel a kiszorítás egy hosszú ideje vitatott pontja oldódik meg. Mint ismeretes eddig csak akkor szoríthatott ki egy nagytulajdonos, ha a nyilvános ajánlattal vagy azt követően 3 hónapon belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés