Előfizetői tartalom

Szétfeszített vasfüggöny: mennyit ér a Rába értékesítésre váró ingatlanvagyona?

Pallag Róbert
A Rába Csoport már 2006. májusában nyilvánosságra hozta ingatlanstratégiáját, az akkor publikáltnál részletesebb adatok azonban azóta sem láttak napvilágot. A társaság menedzsmentje 2-3 milliárd Ft-ra becsülte a következő két-három évben ingatlanok értékesítéséből befolyó összbevétel nagyságrendjét (számításba nem véve a legértékesebb projekt eladását). A Portfolio.hu szerint az értékesítésre váró ingatlanportfólió jelenértéke tudatosan konzervatív megközelítést alkalmazva meghaladja a 10 milliárd Ft-ot. A több mint 750 Ft-os egy részvényre vetített ingatlanérték ellenére arra számítunk, hogy a Rába esetében továbbra is az alaptevékenység, a működésből származó profitdinamika alakulása határozza majd meg a piac értékítéletét.

Az ingatlan stratégiáról. A Rába Csoport termelő tevékenységéhez mindössze három telephely szükséges. A leválasztott, alaptevékenységhez nem szükséges ingatlanportfólió értékesítéséből középtávon jelentős készpénz bevételre számít a társaság, miközben a költségek érdemben csökkennek (fenntartással kapcsolatos gondnokság, vagyonvédelem, karbantartás, biztosítás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái