Előfizetői tartalom

Gáz: Magyarország többet fizet, mint Nyugat-Európa?

Portfolio
A Gazprom ezt tervezi, hogy 2007-ben átlagosan mintegy 17.2%-kal megemeli a gáz árát az európai országok számára - írja a Népszabadság. A lap információi szerint hazánk jelenleg az Európai átlagnál többet fizet a szénhidrogénért, melyet Kóka János csökkenteni szeretne, így a Gazpromhoz fordult. Orosz lapértesülések szerint azonban nekünk is emelés lesz.

A lap szerint a magyar importár 295-300 dollár ezer köbméterenként, ugyanakkor a nyugat-európai átlag 250 dollár körül mozog. Az import 80%-át közvetlenül Oroszországtól, a maradékot pedig közvetetten az E.On Ruhrgastól, illetve a Gaz de France-tól szerezzük be, ezek ára azonban még magasabb. Az írás szerint Kóka János a magyar-orosz stratégiai energetikai partnerségre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés