Előfizetői tartalom

Újra pezsgőt bontottak az amerikai befektetők - Száguldott az energiaszektor

Portfolio
A tegnapi napon megjelent az 1.6%-os várakozásoknál nagyobb, 2.2%-os mértékben növekvő harmadik negyedéves amerikai GDP mind a dollárra, mind pedig a befektetői légkörre kedvező hatással volt. A főbb indexek közül a Dow 0.7%-os, a Nasdaq 0.8%-os, az S&P 500 pedig 0.9%-os pluszban fejezte be a napot. A szektorok közül a közel 2.5%-kal felérétkelődő nyersolajár hatására a 3%-os mértékben erősödő energiaszektor lett a nap nyertese.

A UBS a tegnapi napon ismét megerősítette az Intel részvényeire vonatkozó vételi ajánlását, melynek hatására a chipgyártó papírjai 1.2%-kal értékelődtek fel a anp végére. A Verizon Communications 1.4%-ot erősödött, miután a társaság részvényeit a fent nevezett befektetési banka korábbi tartásról vételre minősítette fel. A ConocoPhilips 2.4%-ot erősödött, miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés