Előfizetői tartalom

Véget érhet a spanyol álom - Letörik a bika szarvát?

Portfolio
Hosszú ideig csak az Európai Uniós országok után cammogot a spanyol gazdaság, azonban pár évvel ezelőtt hirtelen fordult a kocka. Az ország gazdasági mutatói folyamatosan felülmúlták az uniós átlagot, mely persze a hazai cégek számára is kedvező környezetet teremtett egy erős növekedéshez. A spanyol társaságok folyamatosan igyekeztek felvenni a versenyt nemzetközi társaikkal, mely az elmúlt 3 évben csúcsosodott ki igazán és nemhogy sikerült felvenni a versenyt, de még számos rivális felvásárlására is sort kerítettek.

A fentieket támasztja alá a spanyol Iberdola közszolgáltató társaság e hét eleji terjeszkedése is. A közszolgáltató társaság bejelentette, hogy 11.6 milliárd dollárért felvásárolja brit versenytársát, a Scottish Powert, melynek következtében Európa harmadik legnagyobb közszolgáltató társaság jön létre.Kapcsolódó cikkünk2006.11.28 10:58 Újabb óriás született...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés