Előfizetői tartalom

Miért adták el a Graphisoftot, mi várható a Parktól? - Interjú Bojár Gáborral

Kedvezően ítéli meg a Graphisoft Nemetschek számára való értékesítését Bojár Gábor, aki szerint a két vállalat együtt már fel tudja venni a versenyt az iparági nagyágyúval, az Autodesk-el. A magyar IT cég alapító elnökével készített interjúnkban az alábbi fontosabb kérdéseket érintettük: - a tranzakció fő szempontjai, személyes indíttatásai és árazása; - a piaci változások és kilátások; - a Nemetschek 30%-os árfolyam emelkedésének megítélése. A Graphisoft Park-al kapcsolatosan pedig: - tulajdonosi tervek; - a "H" épület befejezésének csúszása; - hosszú távú lehetőségek; - ingatlanadó.

Miért éppen a Nemetschek?. portfolio.hu: Miben látod a Nemetschek akvizíció legnagyobb előnyét? Bojár Gábor: 25 évvel ezelőtt, amikor a Graphisoft megalapult, még azt hittük, hogy a világ jobbik részén jól működő szabad verseny azt jelenti, hogy a jobb termék automatikusan győz. Azután megtanultuk, hogy ez azért nem ilyen egyszerű. A vevő nem feltétlenül a jobb terméket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés