Előfizetői tartalom

Vegytiszta negyedév: soha nem látott eredmény a TVK-tól

Soha nem látott profitszámokat tett közzé mai gyorsjelentésében a TVK. A vegyipari cég számára a tavalyi negyedik negyedévben minden összejött: az iparági környezet jelentősen javult, a dollár gyengült az euróval szemben, s az elmúlt évek kapacitásnövelő beruházásainak hatására a kibocsátás és a hatékonyság is növekedett. Mindezek eredménye 14.4 mrd Ft-os EBITDA lett, melyre korábban soha nem volt példa. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - roppant kedvező iparági környezet; - rekord profit minden szinten; - 90% feletti kapacitás kihasználtság; - jelentős hatékonyság növekedés; - 5.6 mrd Ft-os nem realizált árfolyamnyereség; - zuhanó nettó hitelállomány. A rekord számok hatására - az elmúlt időszak meredek árfolyam emelkedés ellenére is - jelentős árfolyam emelkedést várunk a hétfői kereskedésben, melyre a fundamentális tényezők jó alapot adnak: számításaink szerint a papírok év végi reális árfolyama meghaladja a 8,000 Ft-ot.

Rekord. A TVK negyedik negyedéves EBITDA-ja jelentős mértékben felülmúlta a társaságra becslést adó egyetlen elemző prognózisát, felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a vegyipari cég esetében konszenzusról nem beszélhetünk, így az alábbi adatok csak tájékoztató jellegűek.Ha röviden szeretnénk összefoglalni a gyorsjelentést, akkor az alábbi két grafikon is elég lenne:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés