Előfizetői tartalom

Felvásárolhatják-e a MOL-t? Mit mondanak a külföldi elemzők?

Portfolio
Mértékadó külföldi befektetési bankok elemzőinek véleményét kérdeztük meg a MOL-al, illetve Rahimkulov részesedés szerzésével kapcsolatban. A szakértők eltérően ítélik meg az orosz olajcégek érdeklődését, ugyanakkor egyetértenek abban, hogy az OMV a közeljövőben várhatóan nem vásárol MOL papírokat. Egy stratégiai partnerséget az elemzők reálisak tartanak. Alábbiakban Alex Brooks, a UBS elemzőjének, valamint egy neve elhallgatását kérő másik jelentős befektetési bank szakértőjének véleményét közöljük.

Alex Brooks, UBS. - Hogyan értékeled, hogy Rahimkulov jelentős mértékű MOL részesedést vásárolt a közelmúltban? Alex Brooks: Nem ismerjük Rahimkulov befektetési stratégiáját. Egy biztos: A MOL részvényei igen olcsónak számítanak az európai szektortársakhoz viszonyítva, valamint kiemelkedően jó a vállalat cash flow termelő képessége is. - Szerezhet e egy orosz olajcég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés