Előfizetői tartalom

Lángolás előtt az európai olajszektor

Portfolio
Az elmúlt 2 év során az európai olajszektor alulteljesítette a piac egészét, melyben fordulat állhat be a közeljövőben a Lehman Brothers szerint. A befektetési bank elemzői úgy látják, hogy a szegmens vállalatainak esetében az elmúlt időszakban több profit előrejelzés növelés történt, mint csökkentés, de még így is 11%-os diszkonttal forog a szektor a piachoz képest.

A 12 havi előremutató eredmény előrejelzések az idei évben érzékelhetően csökkentek az olajszektor esetében, s ezen szegmens az egyetlen, ahol a tavaly év végihez képest mérséklődés volt megfigyelhető. Míg az elmúlt évtizedekben a profit várakozások szinte teljesen lekövették az olajárak alakulását, addig év eleje óta divergencia volt megfigyelhető ezen értékeknél.Árazási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés