Előfizetői tartalom

Az FT-ben támadja az OMV a MOL-t: itt a Csányi-szál?

Portfolio
Aggodalmát fejezte ki Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV vezérigazgatója a Financial Times-nak adott nyilatkozatában a MOL saját részvény vásárlásaival kapcsolatban. A menedzser szerint mind a felelős vállalatirányítás, mind pedig a stratégiai gondolkodás szempontjából megkérdőjelezhető ez a magatartás. A neves brit lap szerint az osztrák-magyar csatában Hernádi Zsolt oldalán ott áll az igen befolyásos OTP elnök-vezérigazgató Csányi Sándor is, így a cikk reménytelennek nevezi az OMV helyzetét.

A Financial Times cikke visszatekintésként feleleveníti, hogy az OMV június 25-én jelentette be, hogy újabb 8.6%-os pakettet vásárolt a MOL-ban, majd Ruttenstorfer barátságos egyeztetésre hívta a MOL menedzsmentjét. Azt ugyanakkor a cikk is világossá teszi, hogy az osztrák vezérigazgató egyértelműen a fúziót preferálja. A neves brit lap úgy fogalmaz, hogy a közeledés azonnal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés