Előfizetői tartalom

Ezentúl majd a gazdagok is rendesen adóznak?

Portfolio
Bekeményítettek az adóhatóságok, így nincs mese, a leggazdagabbaknak is lassan meg kell szokniuk, hogy vagyonuk után a korábbinál jóval több adót kell megfizetniük. Az új szabályok ugyanakkor a banktitok sérülését eredményezik - mondta előadásában Stephanie Jarrett, a téma nemzetközi szakértője - ennek ellenére a privát bankok szerepe nem szűnik meg, sőt, sokkal inkább felértékelődik. Az új cél a transzparensebb működés mellett is elfogadható adózás utáni hozamok megteremtése, és a leggazdagabb családok vagyonának egyben tartása. A szabályok alól egyelőre még rengeteg kibúvót találhat, aki kitartóan keres, de a kiskapuk sorra bezárulnak, így célszerűbbnek tűnik már az új játékszabályoknak megfelelően játszani.

Átláthatóság és privátbanki szolgáltatás: él-e még a banktitok? Szüntelenül növekszik a világ pénzügyi szolgáltatóira nehezedő nyomás, hogy ügyfeleik vagyonáról, tranzakcióiról minél mélyebb információkat szolgáltassanak a hatóságok számára. Ez alól a privát bankok ügyfelei, a leggazdagabb családok is egyre kevésbé tudják magukat kihúzni, így nincs más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés