Előfizetői tartalom

Richter gyorsjelentés: túl a mélyponton?

Minden szinten leheletnyivel a várakozások feletti számokat ért el a Richter a második negyedévben a megelőző két negyedév csalódásával szemben, melynek következtében pozitív árfolyam elmozdulásra számítunk a mai kereskedés során. Megítélésünk szerint a nehezén már túl van a Richter, s mind árazási, mind profit oldalról látunk még tartalékot, mely akár 17%-os árfolyam növekedési potenciált is jelenthet. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - jelentősen csökkenő belföldi értékesítések; - továbbra is erőteljes export növekedés; - a kedvező termék szerkezet miatt a bruttó fedezet mindössze 4%-kal csökkent; - ugyanakkor a jelentős hazai elvonások miatt az üzemi profit 21, az adózott eredmény pedig 41%-kal esett vissza; - a pénzügyi eredmény egy év után ismét pozitív értéket mutatott.

Zuhanás belföldön, szárnyalás külföldön. A várakozások, illetve a tény számok összefoglalását az alábbi táblázat mutatja, melynek számai a nem konszolidált adatokra vonatkoznak.Belföldi értékesítések A hazai piacon a Richter árbevétele 15%-kal csökkent a második negyedévben, melyben az alábbi tényezők játszották a legnagyobb szerepet: - 2007. április 1-jétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés