Előfizetői tartalom

MOL: mivel nem számoltak az elemzők?

Gyakorlatilag a várakozásoknak megfelelő üzemi teljesítményt produkált a MOL a második negyedévben, míg nettó profitja egy egyszeri - nem minden elemző által figyelembe vett - tétel miatt jelentősen elmaradt a konszenzustól. Megítélésünk szerint a gyorsjelentés nem gerjeszt majd komolyabb hullámokat a mai kereskedésben, az árfolyamot várhatóan továbbra is az OMV felvásárlással kapcsolatos hírek és spekulációk, valamint a MOL saját részvény vásárlásai határozzák majd meg. A MOL papírok felvásárlási prémiuma jelentős, 15-30%-os regionális összehasonlításban. A gyorsjelentés legfontosabb tényezői: - 37 mrd Ft-os pénzügyi veszteség a Magnolia miatt...; - ...mellyel azonban több elemző nem számolt, így a nettó profit jelentősen elmaradt a konszenzustól; - megugró adófizetési kötelezettség; - mérsékelt INA profit; - tovább csökkenő kitermelés (30%-os upstream nyereség visszaesés); - erőteljes downstream profit; - tovább robogó vegyipar.

Vártnak megfelelő üzemi teljesítmény. A TVK pakett átértékeléshez kapcsolódóan elszámolt egyszeri tételeket az alábbiak során minden esetben kiszűrtük. A tény számok és a konszenzus az alábbiak szerint alakult. Látható, hogy az EBITDA és az üzem profit a vártnak gyakorlatilag megfelelő lett, a pénzügyi tételek eltérő elemzői megítélése folytán azonban a nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés