Előfizetői tartalom

OTP: amikor a sok is kevés

Nem sikerült nagyot dobnia az OTP Banknak ma publikált 2. negyedéves gyorsjelentésében. Az 50.6 milliárdos nettó (50.7 adó utáni) profit nagy vonalakban megfelel a várakozásoknak, a volumenbővülések helyenként optimista jövőképet tükröznek, az erős leányok jól teljesítenek, ugyanakkor több a távoli és a közelmúltban megvásárolt leánybank teljesítménye megkérdőjelezhető, s mivel az éves eredményterveknek csak 47.8%-a teljesült, egy hagyományosan maximum átlagos 4. negyedévvel számolva alaposan bele kell húzni a 3Q-ban. A jó hitelezési aktivitás ellenére megítélésünk szerint nem ez a gyorsjelentés az, amelytől az árfolyam komoly fundamentális hajtóerőt kaphat. A yoy profitnövekedés továbbra is annak köszönhető, hogy jelentősen bővült a tavalyi évhez képest a konszolidációs kör. Qoq számolva hiába esett vissza a céltartalékképzés és nőtt meg a deviza- és értékpapírárfolyamnyereség, az intenzív ráfordításnövekmény marginálisan emelkedő profithoz vezetett.

Megítélésünk szerint a nagy vonalakban várakozásoknak megfelelő teljesítmény után várhatóan a mai menedzsmenttájékoztató sem közöl bullish információkat, így a gyorsjelentés hatása a semlegestől az enyhén negatívig terjedhet. A gyorsjelentés azonban nem változtatta meg a hosszú távú kilátásokat, amelyek továbbra is optimisták.(az írásunkban használt qoq alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés