Előfizetői tartalom

"A háziasszony sem veszi meg a tehenet" - Interjú a Rába vezérigazgatójával

Portfolio
Alapvetően optimista a jövőbeli kilátásokat illetően a Rába vezérigazgatója, Pintér István, aki úgy véli hogy nincs semmilyen felvásárlás sztori a társaság körül. A győri gépipari cég első emberével készült interjúnk legfontosabb pontjai az alábbiak: - a Rába és a Wamsler között nem történtek egyeztetések; - pontos számszerű terveket 2008-ra csak az első negyedéveses gyorsjelentés után várhatunk, de a menedzsment alapvetően optimista; - az Engel projekt már átadott első fázisának 90, a novemberben átadandó második fázisnak pedig az 50%-a elkelt már; - az Engel projekt egyben történő értékesítése és egyéb ingatlanok eladásának ideje megjósolhatatlan; - dollár árfolyam kockázat kezelhető a cégnél; - akvizíció 2010 előtt nem valószínű.

Portfolio.hu: Mit gondolsz, miért száguldott a Rába árfolyama az elmúlt hónapokban 2,800 forint fölé és miért zuhant vissza azután 2,000 forint alá? Pintér István: Amikor a tulajdonosi körben mozgások kezdődtek, a piacon elterjedtek bizonyos pletykák. Később pedig hirtelen kiderült, hogy mégsem minden az, aminek látszik. Mindeközben fundamentálisan semmi sem változott....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái