Előfizetői tartalom

Használd ki a dollár gyengülést, húzz hasznot belőle!

Portfolio
A dollár elmúlt napokban elszenvedett jelentős gyengülésének talán legnagyobb haszonélvezői a nemesfémek voltak. Az arany árfolyama már megközelíti az 1980 januárban felállított 850 dolláros szintet, ma már 845 dolláron is járt 2.6%-os pluszban. A jegyzések jelenleg 1.6%-os pluszban születnek. Az arany mellett az ezüst elmúlt két napban mutatott teljesítménye is kiemelhető, a nemesfém 8%-kal került feljebb. A platina mindeközben új csúcsokat állít fel.

Miután a Fed tovább csökkentette múlt héten irányadó rátáját, a dollár folytathatta az euróval szembeni gyengülést további soha nem látott mélységek felé. Ez kedvezően hat a dollárban nominált eszközökre, melyek árfolyam emelkedéssel reagálnak a reálérték tartása miatt. Ezt felismerve a befektetési alapok jelentős mennyiségű tőkével jelennek meg a nemesfém piacokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés