Előfizetői tartalom

Egis eredmény: várt alatt és várt felett (2.)

Üzemi szinten negatív, nettó szinten azonban pozitív meglepetést okozott ma reggeli gyorsjelentésével az Egis, elsősorban a pénzügyi eredménynek köszönhetően. A gyógyszergyártó cég igen gyenge belföldi számokat ért el a harmadik negyedévben, s az orosz piac sem dübörög már. A gyorsjelentés kulcstényezői: - a hedge ügyletek segítették a pénzügyi eredményt (a dollár gyengülés azonban egyelőre nem állt meg); - a konszolidált profit ismét jelentősen alulmúlta az anyavállalati eredményt; - a költségek csökkentek, a létszám leépítés folytatódott; - a hazai bevétel jelentősen csökkent; - az orosz és az ukrán értékesítések nem alakultak túl jól, a hatóanyag export továbbra is erőteljesen nő; - az újabb nehéz év előtt optimistának tűnik a menedzsment. A várt alatti üzemi eredmény ellenére nem számítunk érdemi részvény árfolyam esésre a mai kereskedésben, elsősorban az alábbi tényezők miatt: - a nettó profit felülmúlta a konszenzust; - az elmúlt napokban jelentős árfolyam esés következett be; - az Egis hónapok óta prémiummal forog a Richterhez képest, ami azt mutatja, hogy a fundamentumok kisebb szerepet kapnak, mint korábban.

Mit érdemes nézni?. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a negyedik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt a naptári negyedéveket értjük. Bár árbevételi és bruttó fedezeti szinten a vártnak megfelelően alakultak a számok, az üzemi eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés