Előfizetői tartalom

OTP: Amikor a divat mondja meg, hogy ki vagy

Enyhe pozitív meglepetést mutat az OTP Bank ma közzétett gyorsjelentése, a legnagyobb magyar hitelintézet által közzétett 55.8 milliárd forintos adózott (egyébként rekord), 55.7 milliárdos nettó eredménye mérsékelten múlja felül az 54 milliárdos elemzői várakozásokat. A gyorsjelentéstől sorfordító árfolyammozgást ugyanakkor nem várunk, a szezonálisan általában gyengébb 4. negyedéves profitnak még így is legalább 53 milliárd forintnak kellene ahhoz lennie, hogy beleessen a menedzsment által felvázolt komfortzónába (az éves tervektől maximum 1-2 milliárdos elmaradásba). A kritikus piacok között Szerbiában még mindig nincs semmi, míg Oroszországban legalább pozitív fejlemények történtek, de ezek még ott sem jelentkeznek brutális eredménytermelés formájában. Pozitív folyamat viszont, hogy 3Q-ban jó volt betétdinamika, így hitel/betét mutatón lévő nyomás csökkent, ami nem elhanyagolható jelenség a másodlagos jelzálogpiaci válság okozta forrásturbulencia közepette. A DSK megint nagyon jól teljesített, miközben a CKB akár az apró gyöngyszem fantázianév alatt is futhatna.

(az írásunkban használt qoq alatt az aktuális (3Q07) negyedévet az előzőhöz (2Q07-hez) történő viszonyítását értjük. A yoy év/év alapú mutatószámokat tükröz.) Összefoglaló. A gyorsjelentés fontosabb pontjai: - rekord 3. negyedéves eredmény, amely időarányosan visszahozta az éves terv komfortzónájába a teljesítményt - a swapoktól jelentősen támogatott nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés