Előfizetői tartalom

Vállalati kiszervezés: siker vagy bukás? (KPMG)

Portfolio
A kiszervezéssel együtt járó kockázatok és kihívások ellenére a vállalatok nagy többsége pozitívan értékeli a kiszervezett tevékenységei eredményességét - derül ki a KPMG legújabb felméréséből, amely 32 ország (közöttük Magyarország) több, mint 650 vállalatának felső-és középvezetőit kérdezte meg világszerte. A magyar válaszadók több mint 70%-a gondolja úgy, hogy növelni szeretné, vagy legalábbis szinten kívánja tartani a kiszervezés jelenlegi mértékét. Székely Zoltán, a KPMG Tanácsadó Kft. informatikai tanácsadásért felelős partnere szerint rendkívül pozitív az is, hogy a cégek fele ma már a költségcsökkentésen túl egyéb előnyöket is figyelembe vesz a kiszervezés sikerességének értékelésében.

A kiszervezés (outsourcing) manapság széles körben elfogadott, és egyre növekvő népszerűségű üzleti gyakorlatnak számít. A kiszervezés elsődleges célja a költségcsökkentés, de egyre inkább előtérbe kerül az üzemeltetési hatékonyság növelése, a szolgáltatási színvonal javítása is. Emellett több tényező is szerepet játszhat abban, hogy egy társaság egy bizonyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés