Előfizetői tartalom

Credit Suisse: Nem kell félni 2008-tól!

Portfolio
A Credit Suisse összességében pozitívan tekint a 2008-as évre mind makrogazdasági, mind pedig részvénypiaci oldalról. Az elemzők szerint a gazdasági növekedés lassulni fog ugyan mind az USA-ban, mind Európában, ám elemzők nem tartanak recessziótól, valamint komoly inflációs problémáktól a tengerentúlon. A részvénypiaccal kapcsolatban derülátó a cég, elsősorban az értékeltségi szintek és a profit pozitív alakulása miatt, ám részükről is vannak rosszabb képet festő scenáriók. A régiók tekintetében az elemzők továbbra is a feltörekvő piacokban látják a fantáziát, elsősorban olyan országokat ajánlanak, melyek exportőrként tevékenykednek a világpiacon, valamint a helyi valuta alulértékeltnek számít. Ezen megfontolások alapján 2008-ban is vételre ajánlják az ázsiai országokat, de az ajánlott listán szerepel Brazília, Malajzia valamint Oroszország is. Ami a szektorokat illeti, a deffenzív szegmenst, valamint a befektetési bankokat favorizálja a Credit Suisse, míg az egyedi papírok tekintetében a nagyobb, erős cash flow-val rendelkező vállalatokra fogad.

Nem kell félni 2008-tól. A Credit Suisse elemzői a makrogazdasági mutatók tekintetében kisebb növekedést prognosztizálnak a 2008-as évre, ám véleményük szerint nincs ok attól tartani, hogy egy recesszió következhet a tengerentúlon. Ennek egyik oka az ingatlanpiac alacsony (4.5%) hozzájárulása a teljes GDP-hez, de ide sorolják az export imoportot túlszárnyaló teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés