Előfizetői tartalom

"Nyugtalan hónapok jönnek..." - Részvénypiaci stratégia a Raiffeisentől

Portfolio
Nyugtalan hónapok várnak a tőzsdei befektetőkre a Raiffeisen legfrissebb globális részvénystratégiája szerint, mivel az USA ingatlanpiacáról kiindult globális hitelválság valós hatásai egyelőre nem felmérhetőek. A 2008-as profitvárakozások az elemzők szerint még mindig túl magasak, ugyanakkor a Fed további kamatcsökkentései, valamint a kedvező értékeltségi szintek miatt nem kell összeomlással számolnunk. A szektorok közül azért kifizetődő lehet a defenzíveket választani, így a szakértők a közszolgáltatókat, a távközlési papírokat, a nem ciklikus fogyasztási javakat és a technológiai részvényeket ajánlják.

Volatilis hónapok jönnek a világ tőkepiacain, ezért óvatosságra int a Raiffeisen. Az elemzők véleménye szerint jelenleg sem a kötvényeket, sem a részvényeket nem szabad felülsúlyozni egy globális befektetési portfólióban, sőt az alternatív befektetések (mint például a hedge fundok vagy az ingatlanok) alulsúlyozásával érdemes némi készpénzt is tartani.A Raiffeisen benchmarkja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés