Előfizetői tartalom

Újra mélyrepülésben Európa - Elérte tegnapi mélypontját a DAX (3.)

Portfolio
Csak átmenetinek bizonyult a Fed tegnapi, 75 bázispontos kamatvágása nyomán kitörő optimizmus, ugyanis a reggeli emelkedést követően az európai indexek ismét jelentős mínuszba süllyedtek, a német DAX pillanatnyilag már közel 6%-kal, a francia CAC-40 4.6%-kal, a brit FTSE-100 pedig 2%-kal került lejjebb a tegnapi záróértékhez viszonyítva. A magyar piac hasonló képet fest, a BUX 2.1%-os mínuszban tartózkodik, eközben a régiós piacok is pirosba borultak, a lengyel WIG-20 2.4%-kal, az orosz RTS index 2.8%-kal, a cseh PX pedig 2.9%-kal menetelt lefelé. Az amerikai határidős indexek is mínuszban állnak, a Dow futures 221 pontos csökkenést mutat.

2008.01.23. 10:31 Annak ellenére, hogy az európai részvénypiacok pluszban indították a mai napot, köszönhetően a Fed tegnapi kamatvágásának, a kezdeti lelkesedés gyorsan elillant, és lefelé mozdultak az irányadó európai indexek. A DAX már 380 pontos mínuszban jár, mellyel kiütőtte a hétfőn beállított 6,420 pontos mélypontját, ahol utoljára tavaly márciusban járt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés