Előfizetői tartalom

Ez a rali tartós lesz! - Lehman Brothers a részvénypiacokról

Portfolio
Kitűnően kezdődött a 2008 első negyedévi gyorsjelentési szezon a Lehman Brothers olvasatában, eddig nem igazolódtak be azok a félelmek, melyek szerint a bottom-up elemzők profitvárakozásai túlzóak lennének. Ennek és több egyéb tényezőnek köszönhetően a befektetési bankház szerint a mintegy egy hónapja tartó globális részvénypiaci rali nem csak egy egyszerű felpattanás az általános medve piacban, hanem egy hosszabb emelkedés kezdete. Az Euro Stoxx 50 indexben az elemzők év végéig még 30, az FTSE 100 indexben 20%-os emelkedést várnak.

Bevédte a Lehman a bottom-up elemzőket. A globális részvénypiacok alacsony értékeltségi szintje az elmúlt hónapokban az emelkedésre számító befektetők legfőbb érvévé nőtte ki magát. A medvék legtipikusabb válasza erre mindeközben az lett, hogy a bottom-up elemzők becslései túlzottan magasak, a reálisan várható értékekkel számolva pedig már nem is olyan olcsóak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái