Előfizetői tartalom

OMV gyorsjelentés: vegyes számok, optimista menedzsment (3.)

Üzem szinten a vártnál jobb, nettó szinten azonban a konszenzustól elmaradó első negyedéves gyorsjelentést tett közzé ma reggel az OMV. A menedzsment optimista az idei évet tekintve, s erőteljes profitot vár, elsősorban az alábbi tényezők miatt: - emelkedő olajárak; - az új mezők fejlesztése kapcsán emelkedő volumen; - a downstream divízió hatékonyság növelése; - további növekedés a gázüzletágban; - a Petrom további modernizációja. Megítélésünk szerint a piac elsősorban az üzemi teljesítményre, valamint az optimista kilátásokra fog figyelni, így további árfolyam növekedés várható a papíroktól, amit az árazás is segíthet. A gyorsjelentésben nem esik szó a MOL-ról.

Az olajár hatása. Az elemzői konszenzus és a tény számok összevetését az alábbi táblázat mutatja, melynek kapcsán érdemes kiemelni a megszokottól jócskán elmaradó elemszámot.Az OMV tisztított nettó profitja 34%-kal emelkedett, amit elsősorban az olajárak emelkedésének köszönhetően az upstream üzletág okozott. Ennek következtében az OMV 12 havi gördülő profitja soha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés