Előfizetői tartalom

Várt feletti Egis profit: hedge játék

Közzétette negyedéves gyorsjelentését az Egis, mely nettó szinten a várakozásokat érdemi módon meghaladó számokat tartalmaz: az anyavállalati szám 10, míg a konszolidált 20%-kal magasabb, mint a portfolio.hu által összeállított konszenzus. Üzemi szinten mindkét adat enyhén, -3, illetve +3%-kal tér el a várakozásoktól. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - a hazai bevétel jelentősen zuhant... - ...amit azonban a tovább dübörgő export ellensúlyozni tudott; - az igazgatási költségek 19%-kal emelkedtek, a létszám leépítés folytatódott; - a hedge ügyletek eredménye kimagasló lett a dollár gyengülése miatt, ezen tétel azonban igen volatilis az Egis életében; - az orosz termelő üzem beindulása csúszik; - a konszolidált profit nem tért el jelentősen az anyavállalati eredménytől. A gyorsjelentés hatására megítélésünk szerint pozitív árfolyam elmozdulás lesz tapasztalható a mai kereskedés során, amit hosszabb távon a papírok szektortársakhoz mért relatív alulértékeltsége is támogat. Fontosnak tartjuk azonban kiemelni az Egis dollár árfolyamra, illetve a fedezeti ügyletekre való rendkívüli érzékenységét.

Hedge játék. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése a második pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt a naptári negyedéveket értjük. A várakozások, valamint a tény számok eltéréseit az alábbi táblázat tartalmazza. Mivel a konszolidált számokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés