Előfizetői tartalom

Állami Nyomda gyorsjelentés: pont eltalálták

A várakozásoknak szinte pontosan megfelelő profit számokat ért el az Állami Nyomda az idei év első három hónapjában, bár a társaság bevétele 10%-kal elmaradt a várttól. A társaság egyben megerősítette idei évre vonatkozó EPS előrejelzését. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - a bevétel 10%-kal alacsonyabb lett, mint a várt, ami azonban a portfólió tisztítás miatt semlegesen értékelhető; - az export bevétel és ennek aránya is növekedett; - a költség csökkentések folytatódtak... - ...így az EBITDA és a nettó profit tovább növekedett; - a második negyedév jól indult, a legalább 900 Ft-os EPS-t tarthatónak véli a menedzsment 2008-ra. A gyorsjelentés következtében nem számítunk érdemi elmozdulásra a részvények árfolyamában. A papírok árazásában rejlő - megítélésünk szerint indokolt - prémium PE alapon megfelel, EV/EBITDA alapon azonban enyhén elmaradt az átlagostól.

Eltalálták. A társaság egyes pénzügyi tételeket az üzemi költségek között számol el, melyekkel megítélésünk szerint tisztítani indokolt az EBITDA-t és az üzemi profitot (a nettó profitra ezen számviteli elszámolás nem gyakorol hatást), így az alábbiakban ezen tisztított számokat mutatjuk be. Mivel az elemzők a cég által követett módszert alkalmazzák becsléseik során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés