Előfizetői tartalom

Melyik a 10 legrosszabb amerikai vállalat? Most megtudhatod!

Portfolio
Miután lassan lezárul a kereskedési év első fele és az első negyedéves gyorsjelentések is napvilágot láttak, a 24/7 Wall Street létrehozta a tíz legrosszabbul menedzselt amerikai céget tartalmazó listáját. Az elemzők öt szempont szerint értékelték a vállalatokat, melyek az alábbiak: - a részvény egy és ötéves teljesítménye a vezető részvényindexekhez és az iparág többi szereplőjéhez viszonyítva - a vállalat jelenlegi és az elmúlt öt évben elfoglalt pozíciója a szektorban - a menedzsment hozott-e olyan döntéseket, melyek hátrányosan érintették a cégek profitkilátásait - változás a piaci részesedésben a versenytársakhoz viszonyítva - felismerte-e a vezetés időben a hibákat, továbbá tett-e lépéseket, hogy elkerüljék az összeomlást.

A lista élén a Sun Microsystems végzett, a társaság részvényei évek óta alulteljesítőnek bizonyulnak a szektor többi szereplőjéhez képest. Bár a részvényárfolyam emelkedett az új vezérigazgató színrelépésekor, vezetése hatalmas csalódást okozott mind a befektetőknek, mind az alkalmazottaknak. A cég költséges akvizíciókat hajtott végre, beleértve a MySQL és a Storage...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés