Előfizetői tartalom

Meddig eshet még a Synergon?

Sándor Dávid
Az év eddigi részében a Synergon részvények árfolyama több mint megfeleződött, ezzel párhuzamosan azonban a régiós szektorban is megfigyelhető volt az árazási szintek meredek esése. A lejtmenet az elmúlt egy éves árfolyamtrendek tekintetében nem nevezhető extrémnek, bár az elmúlt napokban annak felgyorsulása a régióban egyedüli jelenség. A Synergont övező kockázatok közül megítélésünk szerint jelenleg (az árfolyam esés közepette) legjelentősebbnek a társaság saját részvényeire vonatkozó long pozícióit lehet tekinteni, mely részben magyarázza a szektortársakkal való EV/EBITDA alapú összehasonlítást és az általunk indokoltnak vélt 30%-os diszkont alkalmazását a relatív értékelés során. Mindezen tényezők mellett számításaink szerint 720 forintos fair érték adódik a papírok árfolyamára, melyet elsősorban egy szakmai befektető megjelenése, illetve az idei menedzsment tervek teljesíthetőségének irányába mutató negyedéves számok módosíthatnak felfele.

Drága, vagy olcsó? - Attól függ. A tulajdonosváltások hatására 2006-ban beindult hegymenetet követően a Synergon árfolyama az 1,900 forintos szintek előtt megtorpant, majd az idei évet tetemes eséssel kezdte. A lejtmenet mindmáig tart, a részvények árfolyama mostanra, nem egészen fél év leforgása alatt, közel 60%-kal esett. A gyenge teljesítményért nem lehet kizárólagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés