Előfizetői tartalom

A nyakunkon a stagfláció?

Portfolio
A Lehman Brothers elemzői szerint a piacok már nem csak lehetőségként tekintenek a stagflációra, inkább nagy valószínűséggel bekövetkező eseményként - derül ki a befektetési bank legfrisebb heti részvénypiaci stratégiájából. A szakértők úgy látják, hogy sok a hasonlóság a hetvenes évek végén tapasztalt helyzethez képest, mind a részvénypiacok alacsony értékeltségi szintjében, mind az olaj árfolyamának kulcsszerepében. A Lehman Brothers prognózisai szerint az elkövetkezendő egy évben a részvénypiacok emelkedése jöhet, melyben a főszerepet az olaj árfolyamának korrekciója játszhatja. A Lehman Brothers a régiókat tekintve továbbra is alulsúlyozásra ajánlja az európai és a latin-amerikai részvénypiacokat, míg az amerikai és az ázsiai részvényekre továbbra is felülsúlyozási ajánlást fogalmaz meg. A szektorok tekintetében a technológiai részvényeket preferálják a Lehman Brothers elemzői, míg a távközlési szektor helyzetével kapcsolatban egyre kevésbé optimista.

Stagfláció vagy infláció?. Hasonlóságok a múlttal... Az egyetlen olyan tényező, amely negatívan befolyásolhatta a Lehman Brothers véleményét a részvénypiacokról, az meg is történt. Bár a jelenlegi gazdasági környezet fényévekre van az 1974 vagy 1978 során tapasztalttól, ugyanakkor a részvények értékeltségi szintje ugyanolyan alacsony a kockázatmentes kamatlábakhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés