Előfizetői tartalom

Ázsia sem muzsikált szépen csütörtökön

Portfolio
Az ázsiai indexek többsége hanyatlott csütörtökön, mivel a 144 dollárt meghaladó olajár negatívan befolyásolta a légitársaságok és az autógyártók teljesítményét is. Ugyanakkor a sokat szenvedett bankszektor ezúttal emelkedni tudott, ledolgozva kezdeti veszteségeit. A nyertesek között voltak továbbá a gyengülő jen nyomán felértékelődő exportorientált vállalatok. A Nikkei225 csaknem 0.2%-ot, a dél-koreai Kospi 1%-ot, a Hang Seng index 1.5%-ot esett, míg a kínai Shanghai Composite ezúttal az élen járt, több mint 2%-os emelkedésével.

A Hyundai Steel részvényei 5.6%-ot hanyatlottak Szöulban, mivel a UBS vételről semlegesre módosította a részvényekre vonatkozó ajánlását. A befektetési bank azzal indokolta döntését, hogy a magas kamatköltségek és a mérsékelt gyártási aktivitás erodálja a társaság profitját. A többi acélgyártó vállalat is lejtmenetnek indult, a Nippon Steel Corp 1%-ot, a JFE Holdings...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés