Előfizetői tartalom

Richter: valószínűleg nem lesz akvizíció (4. - Jó, vagy rossz hír?)

Megjelent a Richter várva-várt közleménye, mely szerint a Polpharma tranzakció valószínűleg nem valósul meg. Ennek oka, hogy a Polpharmát birtokló Genefar álláspontja szerint az ügylet szerződése megszűnt. A Richter tájékoztatása szerint a Genefar által vitatott pontok mind a vállalatirányítással voltak kapcsolatosak. Bár az akvizíció meghiúsulása megítélésünk szerint stratégiailag negatívan értékelhető, részvényesi szempontból több pozitív faktorral is érdemes számolni.

A Richter nem ért egyet a Genefar-nak a Szerződés megszűnésével kapcsolatos álláspontjával. A versenyhivatali jóváhagyásra tekintettel a Richter a Szerződésnek megfelelően 2008. július 14. napjára tűzte ki a Szerződés zárásának és a részvényjegyzésnek az időpontját, melyről a Genefar-t 2008. július 4. napján értesítette. A helyzet tisztázása érdekében 2008....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés