Előfizetői tartalom

Csökken az olajnyomás az OMV-nél (2.)

A közelgő gyorsjelentés előtt az OMV szokásához híven közzétette a társaság legfontosabb termelési adatait. A közleményben kiderül, hogy a szénhidrogén termelés ismét csökkent, Romániában mélypontra is esett, ami a jelentős upstream kitettság miatt negatívan értékelhető. A finomítás-kereskedelem üzletág marginjai tágultak, a vegyipar azonban az iparági tényezőknek köszönhetően gyengén teljesített.

Upstream A közlemény legnegatívabb pontja a szénhidrogén kitermelés alakulása, hiszen a volumen mind az OMV-nél, mind a Petromnál csökkenést mutatott. A Petromnál a termelés mélypontra is esett, amit elsősorban technikai tényezőkkel magyaráz az OMV (Romániában nagy nyomás a lokális gázvezetékekben, Ausztriában gázüzem felújítás, Nagy-Britanniában karbantartás).A Brent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés