Előfizetői tartalom

Újra szétvették a pénzügyi szektort

Portfolio
A tegnapi napot újra jelentős emelkedéssel zárták a vezető amerikai részvénypiaci indexek, a Dow 1.2, az S&P 500 1.4, a technológiai kitettségű Nasdaq pedig 1.1%-kal értékelődött fel. Az emelkedést segítette, hogy a nyersolaj ára 7 hetes mélypontjára esett vissza, emellett a Wachovia némileg megnyugtatta a pénzügyi szektor miatt aggódókat, miután bejelentette, hogy nem lesz szüksége újabb tőkeemelésre.

A 30 Dow komponens közül 21 a pozitív tartományban zárt, élen a Bank of America -val, mely 13.3%-kal került feljebb. A Citigroup és az AIG is előkelő helyen végzett, egyaránt 6.1%-os emelkedéssel. A DuPont és a Caterpillar szintén az élbolyban zárt, mindkét társaság tegnap, a nyitás előtt tette közzé negyedéves gyorsjelentését, melyben a várakozásokat felülmúló profitnövekedésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés