Előfizetői tartalom

Az OMV visszavonta a 32,000 Ft-os MOL "ajánlatot"

Az OMV visszavonta a 2007. szeptember 25-én közzétett szándéknyilatkozatát, amely szerint az OMV szándékában állt 32,000,-Ft részvényenkénti áron vételi ajánlatot tenni a MOL részvényeseinek. A visszalépés oka, hogy az Európai Bizottság jelezte, hogy nem fogadja el az OMV által felajánlott kötelezettségvállalásokat. Tekintettel arra, hogy más kötelezettségvállalások az OMV számára nem elfogadhatóak, az OMV úgy döntött, hogy visszavonja az Európai Bizottsághoz 2008. január 31-én benyújtott, vállalkozások összefonódásával kapcsolatos bejelentését. Az OMV bejelentése szerint a MOL-lal való összefonódásra irányuló további lépések az adott körülmények között az OMV gazdasági és stratégiai érdekeivel ellentétesek lennének.

  Bár a hír elméletileg negatív, véleményünk szerint inkább semlegesen értékelhető a MOL részvények szempontjából, tekintve, hogy a piaci szereplők egyáltalán nem számoltak a feltételes ajánlat megvalósulásával; ez a MOL árfolyamán is látható volt. Az OMV esetleges kiszállása a MOL-ból elvileg okozhat lejtmenetet az árfolyamban, megítélésünk szerint azonban a MOL...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés