Előfizetői tartalom

Soha nem látott profit az OMV-nél (3.)

A rekord olajárak hatására rekord profitot ért el az OMV a második negyedévben, még akkor is, ha a MOL által fizetett osztalékot nem vesszük számításba. Az eredmény minden szinten jelentős mértékben meghaladta az elemzői várakozásokat is. A társaság vezetése igen optimista az idei évre vonatkozóan, hiszen kommentárjában erőteljes profitot említett, melynek forrásai az alábbiak: - új mező feltárások; - reorganizáció a downstream üzletágban; - további növekedés a nemzetközi gázüzletben; - a Petrom folytatódó modernizációja.

A konszenzus, valamint a tény számok összevetését az alábbi táblázat mutatja, melyből látható, hogy a tény számok minden szinten jelentős, 10% feletti mértékben meghaladták az elemzői várakozásokat.Az OMV rekord profitot ért el minden szinten, így a folyamatok (12 havi gördülő adatok) természetesen kiugróak.A két fő divízió, az upstream és a downstream hatalmas növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés