Előfizetői tartalom

Mennyire olcsó a MOL?

A MOL sem tudta elkerülni a sorsát az elmúlt hetekben, az olajpapírok három és fél éves mélyponton állnak, s árazásuk is mélyponton tartózkodik. Az alábbiakban a papírok hisztorikus és relatív értékeltségét tekintjük át, melyből kiderül, hogy régiós és nemzetközi kitekintésben szó sincs ordító alulértékeltségről. Ugyanakkor az is elmondható, hogy minden nagyon olcsó, ami a jelenlegi tőkepiaci hangulatban természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne minden még olcsóbb.

A MOL részvények 12 havi előretekintő PE alapon már a 7-es szint alatt forognak, amit utoljára 5 évvel ezelőtt, 2003 végén tapasztalhattak a befektetők a hazai olajpapírok piacán.EV/EBITDA alapon hasonló a helyzet, a 4.2-es érték roppant nyomottnak tűnik, ami 2000 óta csak elvétve, s ezekben az esetekben is csak nagyon rövid ideig volt példa.Ugyanakkor nem csak a MOL ilyen olcsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés