Előfizetői tartalom

Bombabiztos befektetések - Mit tud a jó öreg termőföld?

Portfolio
A pánik hullámokban érkezik a világ pénzpiacaira, az elmúlt hetekben minden, amit valaha biztosnak hittünk, megkérdőjeleződik, a befektetők pedig egyre keresik a menekülő utakat. Egy biztos: a vihar csitulására egyhamar senki sem számít, a tőke azonban továbbra is biztonságos helyét keresi. A romokban heverő tőkepiacok fényében a hosszú távon stabil fundamentumokkal rendelkező mezőgazdasági szektor kézenfekvő alternatívát kínál: újra érdemes figyelni a jó öreg termőföldre. A termőföld alapvetően alacsony kockázatú, inflációvédett eszköz. Mérsékelt kockázatának megfelelően viszonylag alacsony hozamú befektetés, amely azonban az aktuális helyzetben jelentős felértékelődési lehetőség előtt áll.

Föld - Újra aranyt ér. Az év első felében -a hitelpiaci válság mellett- a világgazdaság az élelmiszerek rekord mértékű drágulásáról volt hangos: az élelmiszerárak az elmúlt öt évben több mint duplájára emelkedtek, a FAO élelmiszer-árindexe - amely a globális piacokon is megbízható benchmarkot ad- egy év alatt 25%-kal ugrott meg. Az élelmiszerárak emelkedése több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés