Üzlet

Mélyrepülésben az európai autópiac

Portfolio
A pénzügyi válság és a gazdasági problémák következtében tovább folytatódott Európában is az autóértékesítések zuhanása. Októberben 14.5%-kal esett vissza az újautó regisztráció Európában az előző év azonos időszakához viszonyítva, így már hat egymást követő hónapban esett.
Októberben 1.13 millió újautó kelt el Európában, amely 14.5%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel már hat egymást követő hónapban csökkentek az autóértékesítések. Az év első 10 hónapjában 12.85 millió darabra rúgtak az értékesítések, amely 5.4%-os csökkenést jelent.

Nyugat-Európában 15.5%-kal zuhant a regisztrált újautók száma és Ausztriát kivéve - amely 4%-os növekedést mutatott - minden piacon csökkentek az értékesítések. Az ír és a spanyol értékesítések meredek zuhanást mutattak, 55%-kal, illetve 40%-kal kevesebb jármű talált gazdára októberben. Ezzel Spanyolországban 13 éve nem látott mélypontra esett a kereslet. Az Egyesült Királyságban 23%-kal, Olaszországban 19%-kal, Németországban 8%-kal, Franciaországban pedig 7%-kal estek vissza az eladások.

A régiós piacok közül Lengyelországban 12.3%-kal több újautó kelt el, Romániában viszont 10%-kal csökkentek az értékesítések.

' title='
Európában továbbra is a Volkswagen a piacvezető a gyártók között, 22%-os részesedéssel. A társaság közel 250 ezer darab járművet tudott értékesíteni októberben, amely 7.6%-kal kevesebb, mint a bázisidőszakban. A Peugeot-Citroen értékesítései 16%-kal, a Ford 12%-kal estek.

A pénzügyi válság elmélyülésével a hitellehetőségek beszűkültek, a gazdasági növekedés lassul, amely az autókereslet visszaeséséhez vezetett világszerte. Az Egyesült Államokban októberben 25 éves mélypontra esett az autóértékesítések évesített, szezonálisan igazított értéke.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT