Üzlet

Hitelért kilincselnek az autógyártók, legalább 10 milliárd dollárt kér a GM

Portfolio
A tegnapi napon szenátusi meghallgatáson vett részt a három nagy autógyártó vezetője a 25 milliárd dolláros mentőcsomag érdekében. A General Motors 10-12 milliárd dollárnyi, a Ford 7-8 milliárd dollárnyi, a Chrysler pedig 7 milliárd dollárnyi állami hitelt célzott meg. A vezetők véleménye szerint az autóipar összeomlásának következményei "katasztrofálisak" lehetnek, ezért gyors intézkedésekre lenne szükség.
A három nagy amerikai autógyártó vezetői a tegnapi napon a szenátorok elé járultak kormányzati hitelért, ugyanis sürgős segítségre lenne szükségük a jelenlegi gazdasági problémák közepette. "A társadalmi költségei katasztrofálisak lehetnek", ha az autóipar összeomlik - nyilatkozta a General Motors vezérigazgatója, Rick Wagoner.

A General Motors, a Ford és a Chrysler vezetői a tegnapi napon a 25 milliárd dolláros mentőcsomag elfogadásáért álltak ki, ugyanis véleményük szerint ha a kormányzat az autógyártókra költ, az olcsóbb, mintha nem tenne semmit. A United Auto Workers szakszervezet vezetője szintén részt vett a meghallgatáson.

' title='
A Szenátusban a demokraták keresztül akarják vinni a 25 milliárd dolláros mentőcsomagot az autószektor számára, amit a pénzügyi szektor 700 milliárd dolláros mentőcsomagjából hasítanának ki. A tervek szerint az autógyártók hitel formájában juthatnak az összeghez. De miután a Bush kormányzat és egyes republikánus képviselők nem támogatják a javaslatot, kérdéses, hogy sikerül-e január előtt véghezvinni, mielőtt az új kormányzat átveszi a hatalmat - írja a Marketwatch.

A General Motors a harmadik negyedéves gyorsjelentésével egyidőben bejelentette, hogy készpénzállománya az év végéig a működéshez szükséges minimumszinteken lesz és amennyiben nem javul a gazdasági helyzet, vagy nem kap segítséget, kifuthat belőle. A Chrysler vezetője tegnap azt nyilatkozta, hogy a cég likviditása a kritikus pont alá eshet, ha nem kap sürgősen áthidaló hitelt.

A General Motors 10-12 milliárd dollárnyi, a Ford 7-8 milliárd dollárnyi, a Chrysler pedig 7 milliárd dollárnyi kormányzati hitelt célzott meg.

' title='
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
BÉT