Előfizetői tartalom

Már csak morzsák jutottak Amerikának

Portfolio
Többségében emelkedéssel zártak tegnap az irányadó amerikai részvényindexek, a Dow 36.5, a szélesebb piacot lefedő S&P 500 5.5 ponttal került feljebb, míg a Nasdaq Composite 7.3 pontot gyengült. A FED újabb mentőakciói által kiváltott mámor szép lassan elillant, miután a gyenge GDP adat, a nyersanyagárak méretes esése, valamint a technológiai szektort érintő kedvezőtlen elemzői vélemények elbizonytalanították a befektetőket. Sajnos a jókedv azóta sem tért vissza, a határidős indexek mindegyike a negatív tartományban honol, Ázsiában pedig vegyes hangulat jellemzi a kereskedést.

Makroadatokból bőven kijutott a tegnapi napon, a legfontosabb a harmadik negyedéves felülvizsgált GDP adat volt, mely az USA gazdaságának 0.5%-os zsugorodásáról számolt be évesítve, felerősítve a gazdasági kilátások további romlásával kapcsolatos aggodalmakat és a recessziós félelmeket. Az S&P Case-Shiller ingatlanpiaci árindex szerint szeptemberben minden eddiginél gyorsabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés