Üzlet

Amerika megmenti az autószektort - itt a segítség! (3.)

Portfolio
Percekkel ezelőtt az amerikai államfő hivatalosan is bejelentette az autószektor mentőcsomagját, amely a kiszivárgott híreknek megfelelően összesen 17.4 milliárd dollárra rúg. Ebből 13.4 milliárd dollár rövid időn belül elérhető lesz a Chrysler és a GM számára.


15:43

Bob Nardelli, a Chrysler elnöke és vezérigazgatója megköszönte a Bush kormánynak és a Pénzügyminisztériumnak a hitelt, valamint azt nyilatkozta, hogy elkötelezett amellett, hogy teljesítse a feltételeket.

15:06

Percekkel ezelőtt az amerikai államfő hivatalosan is bejelentette az autószektor mentőcsomagját, amely a kiszivárgott híreknek megfelelően összesen 17.4 milliárd dollárra rúg.

A hitelt a GM és a Chrysler arra használhatja, hogy életképessé tegyék magukat. Amennyiben mutatnak előrelépést március végéig, az állam visszahívja a hitelt. Az állami hitel prioritást élvez minden egyéb hitellel szemben, valamint az autógyártóknak szavazati jogot nem biztosító warrantokat is ki kell bocsátaniuk.

A vezetők fizetéseit limitálják, az alkalmazottaknak és a menedzsmentnek tárgyalniuk kell a bérekről és a juttatásokról, valamint a kormányzati tisztviselők a társaságok minden gyorsjelentését felülvizsgálják. A kormánynak joga lesz megakadályozni, hogy 100 millió dollár feletti tranzakciót véghezvigyenek.

A csomag csak a GM és a Chrysler számára készült, a Ford azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi körülmények között tudja folytatni működését.

A hírre a General Motors részvényei 20%-os pluszba lendültek a nyitás előtti kereskedésben, jelenleg 4.4 dolláron várják a nyitást a papírok. A Ford árfolyama 8.5%-kal menetelt felfelé és az amerikai indexek is pluszba fordultak, a Dow 110 ponttal került feljebb a nyitást követő percekben.

' title='
14:48

Megérkezett a segítség az autószektor számára, Bush ma bejelenti, hogy 13.4 milliárd dollárt juttat hitel formájában a három nagy amerikai autógyártó számára a 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőcsomagból. George Bush hivatalosan 15:00-kor nyilatkozik a mentőcsomagról.

A szinte azonnal elérhető 13.4 milliárd dolláros segítség mellett további 4 milliárd dollárnyi hitelt tesz elérhetővé februártól, amikor a Kongresszus megszavazza a TARP második 350 milliárd dollárjának felhasználását.

A hírre az amerikai részvényindexek enyhén felfelé mozdultak, a Dow a bejelentést megelőzően 30 pontos mínuszban tartózkodott, jelenleg közel stagnál.

14:29

Perceken belül érkezhet a segítség az amerikai autószektor számára, ugyanis George Bush helyi idő szerint 15:00 órakor nyilatkozik a mentőcsomagról - közölte a Fehér Ház. A részletekről egyelőre nincs információ.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
BÉT