Előfizetői tartalom

Ez a hónap sem indul valami fényesen Amerikában

Portfolio
A januári szégyenteljes teljesítmény után a február sem indul valami rózsásan az amerikai részvénypiacokon. Az irányadó indexek közül egyedül a technológiai kitettségű Nasdaq tudott emelkedni a tegnapi kereskedésben, méghozzá 1.2%-ot, mely egyes elemzők szerint egy technikai jellegű felfelé korrekció volt. A többiek közül az S&P 500 0.1, a Dow pedig 0.8%-kal került lejjebb, elsősorban az újabb negatív makroadatoknak és vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően. A hangulat azóta sem mutat érdemi javulást, a Dow futures leheletnyi pluszban tartózkodik, míg Ázsia felemás képet fest a zárás előtt.

Decemberben egy százalékkal csökkentek az amerikai személyes kiadások, ami nem is meglepő, tekintettel arra, hogy a munkaerő és ingatlanpiaci folyamatok romlása, valamint a pénzügyi válság súlyosbodása miatt az amerikai fogyasztók vásárlási hajlandósága továbbra is igen gyenge. A halovány makroadat mellett az is nyomasztotta a befektetőket, hogy a FED legfrissebb jelentésében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái