Előfizetői tartalom

Amerika: a fellángolás csak átmeneti volt

Portfolio
Kismértékű pluszban nyitottak a vezető amerikai tőzsdeindexek, a kezdeti optimista hangulat azonban gyorsan tovaszállt, a kereskedést pedig a Dow Jones 1.2, míg az S&P 1.3 százalékos leértékelődéssel fejezte be. A tegnapi Fed bejelentés jótékony hatásai már elmúltak, és az sem használt a befektetőknek, hogy például az autóipar megsegítése érdekében a Pénzügyminisztérium egy új, 5 milliárd dolláros csomagot jelentett be. Részvénypiaci kereskedők pedig attól tartanak, hogy az elmúlt hét emelkedését csak a komoly short állománnyal rendelkező befektetők részvényvásárlásai okozták, ha igazuk van, akkor a hosszú távú felemelkedéstől egyelőre elköszönhetünk.

A kereskedés utolsó szakaszában az eladók kerültek túlsúlyba az amerikai parketten, a bankszektor részvényeinek zuhanásától vezérelve a Dow Jones 1.2 százalékos, míg az S&P 1.3 százalékos csökkentéssel zárt. Az elmúlt napok szárnyalása alábbhagyott a vezető bankpapíroknál, sőt a pesszimista hangulat miatt a JP Morgan 8 százalékot, a Bank of America 9.7 százalékot, míg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái