Előfizetői tartalom

Megbotlottak a bikák Amerikában

Portfolio
A gyorsjelentési szezon kezdetét jellemző bizonytalanság és kivárás, valamint a bankrendszerrel kapcsolatban újjáéledő aggodalmak hatására csökkenéssel zárták tegnapi kereskedési napjukat a vezető amerikai részvényindexek. Mindez azonban az elmúlt időszakban mutatott emelkedés után egy enyhe korrekciónak fogható fel, a Dow 0.5, a szélesebb piacot lefedő S&P 500 0.8, a Nasdaq pedig 0.9%-kal került lejjebb. A hangulat jelenleg is enyhén negatív, a Dow futures 20 pontos mínuszban tartózkodik és Ázsia is kisebb csökkenéssel készül zárni.

Miután tegnap nem láttak napvilágot újabb makroadatok a tengerentúlon, a kereskedést a ma induló gyorsjelentés előtti bizonytalanság, valamint a bankszektorral kapcsolatban újjáéledő aggodalmak befolyásolták elsősorban. A pénzügyi papíroknak nem kedvezett, hogy egy elismert elemző tegnap úgy nyilatkozott, a bankok hitelezési veszteségei nagyobbak lehetnek, mint amelyet a harmincas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés