Előfizetői tartalom

Már megint: benzináremelés készülődik

Portfolio
Egy hét alatt forintban mérve tegnap délutánig 5.2%-kal növekedett a benzin tőzsdei ára, miközben a gázolaj piacán 5.6%-os emelkedés volt megfigyelhető. A Portfolio.hu szerint ez a jövő héten üzemanyagár-emelést hozhat. Ha lesz emelés, az nagyrészt a mögöttünk álló hét folyamán újra meggyengült forintárfolyamnak lesz köszönhető.

A múlt heti záró értékéhez képest tegnap délutánig 2%-kal növekedett dollárban mérve a benzin ára, a gázolajé közben 2.4%-ot kapaszkodott felfelé.A forint azonban jelentősen gyengült mind az euróval, mind a dollárral szemben (a múlt pénteki 218 helyett tegnap délután 225 körül járt az utóbbi jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin esetében 5.2%-os,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés