FONTOS Még több területet készül annektálni Oroszország: újabb országban robbanhat ki háború
 
Előfizetői tartalom

Richter és az állami tulajdon: jó ez nekünk? - Vélemény

Hónapok óta foglalkoztatja a befektetőket az a kérdés, hogy mi lesz a Richter 25%+1 részvényes állami pakettjével az 5 éves átváltoztatható kötvények idén szeptemberi lejáratát követően. A válasz tegnap megérkezett: a kötvényeket az állam visszavásárolja, majd később újakat bocsát ki. De vajon jó-e ez a Richter, s befektetők, illetve az ország számára?

Befektetők A Richter tulajdonosok számára rövid távon negatívan értékelhető a hír, hiszen azzal, hogy állami tulajdonban marad a Richter negyede, egy stratégiai tulajdonos általi felvásárlás lehetősége gyakorlatilag megszűnt, de legalábbis értelmetlen lenne. Ennek oka, hogy a Richter alapszabály 25%-ban maximalizálja a szavazati korlátot, amit pedig csak 75%-os többséggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés